O nama

Dinamo je Maksimir!

Mi smo neovisna građanska udruga pokrenuta s ciljem probuditi svijest u društvu o potrebi izgradnje stadiona Dinama u Maksimiru i o značaju Dinama za Zagreb, za hrvatski nogomet i sport uopće! Dinamo je svjetionik hrvatskog nogometa, sporta i matrica uspjeha, postignutog tvrdim radom i europskom organizacijom. Dinamo je europska veličina i treba takav stadion!

išta bitno niti krucijalno se neće dogoditi, bez pritiska i kljucanja po glavi skupštinarima i gradonačelniku niti će biti pomaka bez pritiska. Ljudi se mijenjaju politika ostaje ista. Jedino kaj možemo neiscrpljivati se međusobno, stati iza traženja PRAVA GRAĐENJA, jačati inicijativu,i biti uporni!!
Dinamo nas treba, a mi trebamo Dinamo. 

0
+
članova u Facebook grupi
0
%
Samo Dinamo!
0
godina je stadion na Maksimiru

Bez stadiona nema Dinama, bez Dinama nema hrvatskog nogometa kakvog svjedočimo zadnjih godina. Koji će to hrvatski diplomati zamijeniti i nadoknaditi promidžbu koju nosi Dinamo, repka, Modrić, Kovačić, Brozović, Kramarić, Olmo, Oršić, Lovren, Vida, Vrsaljko ili ovi koji dolaze Livaković, Gvardiol, Ivanušec, Majer, Brekalo i ostali… 14 srebrnih sa SP u Rusiji se kalilo i odgajali u Dinamu, na Maksimiru.

” Uljudbeni stadion, za uljudbeno navijanje” je nas inicijalni moto, europski DINAMO, zahtjeva i europski STADION!!! Krenuli smo prije cca 16 mjeseci praktički od nule, od nas dvojice entuzijasta Nene Borića i mene Tomislava Duhačeka. Nismo išli na masovnost grupe, već smo pomno ciljali stvarne i odabrane navijače koje kolokvijalno nazivamo ” šutljiva većina”. Navijače kojima je Dinamo na srcu i duši, kojima vlastita promidžba, niti vlastita korist nije niti u primisli i koji si uz ljude koji trenutno vode Dinamo i uz ljude koji su ovakav Dinamo izgradili. Jasno nam je danas kad brojimo cca 6.300 članova da ima i onih koji ne spadaju među nas, no promptno odstranjujemo one koji su se unatoč pomnim odabirom uspjeli ubaciti među nas. Nećemo dozvoliti tirade protiv legalne i legitimne uprave, trenera, igrača i svih djelatnika GNK Dinama. Jasno da i gospoda Zdravko i Zoran Mamić imaju našu punu podršku u svojim nastojanjima i borbi za istinu, kakva god ona u konačnici bila, ali istinu pred sudom koji nije pod sumnjom teške korupcije i na osnovu nedvojbenih dokaza primjerenih civiliziranom društvu! Cilj našeg djelovanja osmislili smo u dva pravca, borbu za stadion, za vlastiti uljudbeni dom, i to bez odgode i zato smo se nazvali Neovisna građanska inicijativa DINAMO JE MAKSIMIR” koji ujedno i određuje povezanost maksimirskog prostora i Dinama, koje jednog bez drugog ne vidimo. U inicijativu pokušavamo dovesti stručnjake raznih profila kao na primijer arhitekta i velikog Dinamovog fana gospodina Otta Barića. Gospodin Otto je u suradnji s GNK Dinamom predstavio projekt stadiona kako ga on vidi, što možete vidjeti i pročitati i na ovim stranicama. Za sada nemamo podršku medija niti elektronskih (osim jednog gostovanja kod gosp, Ante Breke u “Sport nedjeljom “, na čemu smo mu iskreno zahvalni). Tiskani mediji nas ignoriraju, ali uredno objavljuju pamflete marginalaca i koji predvode i provode nasilje nad gledateljima, navijačima i sportom uopće. Želimo razbiti političku “omertu” kad je u pitanju Dinamo i maksimirski stadion. Mi nismo za beskrajno čekanje da se gradu “dogodi ” stadion, već želimo da se Dinamu vrati u posjed maksimirski kompleks i da zajedno zasučemo rukave i izgradimo vlastiti Dom,na vlastitom zemljištu, ali zbog kompleksnosti takvog postupka pristat ćemo i na pravu građena na maksimirskom kompleksu. U cilju takvog rješenja pokušavamo se organizirati za provedbu svesvjetske peticije i prikupljanja potpisa za izgradnju stadiona od Ognjene zemlje do Grenlanda, od Toronta do N. Zelanda, di god ima i jedan Hrvat, ijedan Dinamovac.

U međuvremenu smo među sobom skupili novac i registrirali udrugu koja će se boriti i za stadion i za zaštitu pravih navijača od divljaka, rasista, nasilnika, razbijača, piromana koji dominiraju na našim stadionima, posebice Dinamovom! Drugi pravac naše borbe je upravo to, pravo navijanja i uživanja u sportu bez straha za život, bez terora manjine i slušanja njihovih rasističkih i nasilnih poruka. Za odstranjenja tih zloduha od Dinama i sporta uopće! Samo Dinamo!!

Kontakt

Javite nam se putem emaila ili nas pronađite na Facebooku

MODRISTADION.ODMAH@GMAIL.COM

FACEBOOK: DINAMO JE MAKSIMIR!

YOUTUBE: DINAMO JE MAKSIMIR!

Pošaljite poruku