Stadion gradu koji to nije

Zašto Sesvete, a ne Kranjčevićeva? Prvo u Kranjčevićevu treba uložiti gotovo isto toliko, drugo nema niti pristupa niti parkirališta za tako ozbiljne tekme. Treće, glupo je ulagati u nešto čija je neminovnost rušenje i tek određivanje namjene tog prostora.
Tomislav Duhaček

Stadion gradu koji to nije

Grad koji to nije su Sesvete, gradska četvrt grada Zagreba veličine Osijeka… Osijek ima svoju županiju,a Sesvete ni svoju kasu za najnužnije potrebe.

Anomalija lokalne samouprave ili podvala građanima Sesveta (preko 100 000 duša) koji su po ljudskom i gospodarskom potencijalu veći i jači i od Gorice ( ima stadion i prvoligaša) i od Zaprešića ( ima stadion i do jučer prvoligaša). A barem su ravnopravni Osijeku koji ima prvoligaša, dvoranu, grad gdje se sport živi. Zašto onda Sesvećani moraju moljakati i za običnu nadstrešnicu na autobusnoj stanici.. A stadion… To je naša priča… Velikim angažmanom, odricanjima sesvetskih nogometnih zaljubljenika entuzijasta i volontera pod vodstvom sada predsjednika NK Sesvete gospodina Pere Karatovića (mog dugogodišnjeg prijatelja i nekadašnjeg vrijednog suradnika) stvoren je stabilan drugoligaš koji je sad u slijepoj ulici. Kvalitetom, organizacijom, školom nogometa ( 18 kategorija djece i omladine, najvišeod svih hrvatskih klubova) na razini prvoligaša, a ograničen uvjetima ne može dalje. Jer su mu se je na tom putu ispriječila jedna ladica u Gradskom poglavarstvu Grada Zagreba. Pa kaj je s tom ladicom??

Zavirili smo u dokumentaciju zaslugom čelnog čovjeka sesvetskog drugoligaša i donosimo vam,1. građevinsku dozvolu koja je važeća, produljena do 14.4.2023. U međuvremenu i konzumirana izgradnjom dijela parkirališta. Donosimo vam troškovnik na 79.115.000,00 kuna, donosimo vam i sam glavni projekt glavnog projektanta Davora Matekovića.Treba naglasiti da su.plaćena sva davanja prema državi i gradu više od 5 milijuna kuna… Zašto je važan sesvetski stadion osim Sesvećanima, nogometu i sportu uopće i našoj priči o stadionu na Maksimiru. Zbog toga jer je budući sesvetski stadion projektiran kao stadion 4.kategorije, kapaciteta cca 8000 sjedala i kao takav zadovoljava sve kriterije UEFA za odigravanje međunarodnih tekmi, te bi na njemu Dinamo mogao igrati i svoje domaće tekme u HNL-u, kao i sve europske utakmice dok traje izgradnja maksimirskog stadiona… Zašto Sesvete, a ne Kranjčevićeva? Prvo u Kranjčevićevu treba uložiti gotovo isto toliko, drugo nema niti pristupa niti parkirališta za tako ozbiljne tekme. Treće, glupo je ulagati u nešto čija je neminovnost rušenje i tek određivanje namjene tog prostora. Zato se mi iskreni Dinamovci zalažemo za Sesvete i stadion u Sesvetama.
Zasto šuti HNS, a donirao je novac za privatne projekte na Rijeci i u Osijeku.
Zašto šuti ZNS, gospodin T. Svetina… Kaj Sesvete ne spadaju u ZNS???

Tomislav Duhaček